Suroviny

125 g mascarpone
80 g mandľovej múky
Uvarená ideálne zrnková káva (ak máte len rozpustnú nevadí)
Horké kakao
Sladidlo podľa chuti, ja dávam čakankový sirup, alebo lyžičku xylitolu
Môj obľúbený low carb dezert. Rýchly a výborný. Pritom vôbec nepocítite, že je low carb. Hotové guličky skúste dať na hodinku do mrazničky.

Postup

1.Uvarenú kávu necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s mandľovou múkou a sladidlom. Po lyžiciach pridávame kávu (tak 3-4 lyžice).
2.Riadne vymiešame a hmotu necháme aspoň hodinu v chladničke.
3.Potom vytvarujeme guličky a obalíme ich v horkom kakau. Ak chceme guličky servírovať neskôr, môžeme ich obaliť až tesne pred servírovaním.