Suroviny

cherry rajčinky, množstvo závisí od počtu stravníkov, počítala by som tak 5-6 na jednu osobu
1 balenie cottage cheese
1 syr feta
olivový olej
bazalka
mleté čierne korenie
Dlho som premýšľala ako tento pokrm nazvať. Dip, kaša, syrové niečo... Vybrala som nakoniec dip, aj keď sama tento syrový pokrm jedávam len tak, pretože nič ďalšie nepotrebuje. Keď už máte klasického hummusu dosť a chcete si pochutnať na niečom novom a inom, skúste tento recept. Hotovo máte za pár minút, stačí mať ponorný mixér.

Postup

1.Rajčinky umyjeme a rozpolíme, bazalku natrháme, alebo nakrájame na menšie kúsky. Rajčinky umiestnime do hlbokého taniera a polejeme olivovým olejom, hojne posypeme bazalkou a mierne okoreníme.
2.Soľ nemusíme použiť – syr feta bude v tomto pokrme soľ nahrádzať.
3.Syr feta nakrájame na malé kúsky a prenesieme do hlbšej nádoby. Pridáme cottage syr a trochu olivového oleja.
4.Rozmixujeme do hladka ponorným mixérom. Vzniknutú hmotu naservírujeme do hlbšieho taniera asi tak ako bežne servírujeme hummus – lyžicou vytvoríme priehlbinu uprostred a do nej naservírujeme rajčinky.
5.Celý pokrm môžeme povapkať olivovým olejom. Chutí najlepšie s čerstvým chlebom, prípadne aj len samotný.