Archívy: Recipes

Home / Recipes
Recipe

Špargľový quiche (M)

Špargľová sezóna pokračuje a pre mňa by sa nemusela nikdy skončiť. Dokonca aj môj syn, ktorý momentálne neje takmer nič ju má rád (to znamená, že zje tak dve špičky a jasáme od radosti). No čo, je to gurmán.

Recept na špargľový quiche je v podstate rovnaký ako na iné zeleninové quiche, ktoré rada pripravujem. Používam lístkové cesto, ktoré určite nie je ľahké na prípravu, preto ho kupujem hotové. Pre tých, ktorí takto postupovať nechcú napíšem nabudúce o tom, ako i pripraviť cesto na quiche doma.

Recipe

Jemný hruškový koláč (M)

Máme prebytok hrušiek. Asi to začína byť vidno, keď už pridávam druhý recept na hruškový koláč. Skúste tento, je veľmi jemný a cesto napriek jednoduchosti chutí výborne. Hrušky trošku okoreňte čiernym korením, či škoricou, bude ešte lepší.

Recipe

Hríbové rizoto (P/M)

Máte radi krémové rizoto aké vedia robiť len v Taliansku? Tak toto je presne ono. Naučila som sa ho robiť pri mojom dlhoročnom pôsobení na juhu Talianska a garantujem vám, že po vyskúšaní krémového rizota už také to klasické čo sme kedysi volali „rizoto“ nebudete chcieť ani vidieť. Môžete si ho pripraviť vo verzii parve, alebo mliečnej.

Recipe

Syrové muffiny (M)

Tento recept som použila čírou náhodou keď som sa rozhodovala čo pripraviť dcére na oslavu narodenín. Potrebovala som niečo rýchle, jednoduché a hlavne, aby to netrebalo krájať ani zložito servírovať. Na muffiny používam najradšej papierové košíčky, ale keď zrovna žiadne doma nemáte, použite formu na muffiny vymazanú maslom, alebo olejom a vysypanú múkou. S košíčkami je čistenie formy oveľa jednoduchšie (vlastne v podstate takmer žiadne a to predsa chceme).

Recipe

Brownies (P)

Keď dostanete chuť na niečo extrémne čokoládové skúste tieto brownies. Sú bezlepkové, parve (ak použijete tú správnu čokoládu), veľmi rýchle na prípravu a určite neuhádnete z čoho sú vyrobené. Na ich výrobu som použila konzervu cíceru, ale dajú sa výborne pripraviť aj z konzervy akejkoľvek fazule. Keďže mám doma vždy aspoň jednu konzervu cíceru kvôli častej výrobe hummusu, u mňa vyhráva práve cícer. Pri pečení dávajte pozor na čas, aby koláčik nevyschol.

Recipe

Bábovka (M)

Stáva sa mi, že chcem niečo pre rodinu upiecť, ale v špajzi nájdem len základné potraviny. Žiadne extra ovocie, nič zaujímavé ani v mrazáku. V takomto prípade siaham po tejto bábovke. Upečiem ju za chvíľu, deti mi vždy rady pomôžu a spoločne si vyrobíme výborný ranný koláčik.

Recipe

Tekvicový cimes (P)

Tradičným pokrmom na Nový rok je cimes. Pripravuje sa zvyčajne z mrkvy, niekto pridáva batáty a niekto ako ja – tekvicu. Keďže ide o sladší pokrm, alebo prílohu, je dobré použiť sladkú zeleninu, prípadne pridať aj jabĺčka, či sušené ovocie. Podľa môjho receptu pripravíte menší plech cimesu.

Recipe

Lekach (P)

Ako to už na Roš hašana býva, aj pri konzumácií tohto koláčika vám poriadne stúpne hladina cukru v krvi. Ide o medovník, ktorého existuje asi milión verzií, jedna sladšia ako druhá. Pokúsila som sa vymyslieť recept, ktorý by bol trochu iný, menej sladký a viac kávový. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Na pečenie môžete použiť obyčajný hlboký plech a ak chcete aj potrieť koláčik džemom, či poliať čokoládovou polevou. Alebo môžete použiť bábovkovú formu a po vyklopení len jemne pocukrovať. Aj tak zmizne maximálne do ďalšieho dňa.