Brownies (P)
Brownies (P)

Suroviny

1 konzerva cíceru
100 g čokolády, 70 percentnej, alebo akú máte najradšej
80 g cukru
Balíček vanilkového cukru (20 g), prípadne trošku vanilkovej esencie
35 g horkého kakaa
3 vajíčka
4 lyžice oleja
1 lyžička prášku do pečiva
Štipka soli
Keď dostanete chuť na niečo extrémne čokoládové skúste tieto brownies. Sú bezlepkové, parve (ak použijete tú správnu čokoládu), veľmi rýchle na prípravu a určite neuhádnete z čoho sú vyrobené. Na ich výrobu som použila konzervu cíceru, ale dajú sa výborne pripraviť aj z konzervy akejkoľvek fazule. Keďže mám doma vždy aspoň jednu konzervu cíceru kvôli častej výrobe hummusu, u mňa vyhráva práve cícer. Pri pečení dávajte pozor na čas, aby koláčik nevyschol.

Postup

1.Cícer, alebo fazuľu z konzervy zlejeme a poriadne prepláchneme. Čokoládu pokrájame na kúsky.
2.Cícer spolu so všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do klasického vysokého mixéra a riadne rozmixujeme. Trochu čokolády si necháme na posypanie.
3. Masu vylejeme do menšej formy alebo pekáčika vyloženého papierom na pečenie. Posypeme zbytkom čokolády.
4.Pečieme na 180° po dobu 20 minút.
5.Skúsime špáratkom, či je koláčik upečený. Ak nie, pečieme ešte 5 minút. Koláčik sa nesmie presušiť, na brownies je výborná práve ich konzistencia.